• Novinky

        • Hurá na vitamíny!
          • Hurá na vitamíny!

            24. 4. 2024

            Naše školní jídelna myslí pečlivě na naše zdraví, a tak, aby dětem i zaměstnancům zpestřila jídelníček a doplnila obědy o vitamíny, pořídila salátový bar. V salátovém baru je dvakrát až třikrát týdně k dispozici výběr čerstvé zeleniny, míchaných salátů nebo ovoce a ovocných salátů. Největší úspěch zatím měla vařená kukuřice se solí a máslem. Na výjimečné dny, například den dětí, salátový bar pak paní kuchařky využijí k přípravě překvapení.

        • Robotická soutěž VEX IQ
          • Robotická soutěž VEX IQ

            24. 4. 2024

            V Praze dne 2. 4. 2024 jsme se zúčastnili v DDM (středisko techniků) regionální robotické soutěže VEX IQ. Náš tým se skládal ze žáků různých tříd (5., 7. a 8. třída). Ze soutěže jsme si přivezli trofej. Jsme nadšeni, jelikož jsme se robotické soutěže zúčastnili poprvé a soutěžili proti zkušeným týmům. Byla nám zde nabídnuta další soutěž tohoto typu, které bychom se rádi zúčastnili. Tuto zkušenost bychom doporučili i ostatním žákům, protože to je nezapomenutelný zážitek.

                                    žáci Kristýna Plocková, František Ostrejš

        • Za hezčí Slivenec a Holyni
          • Za hezčí Slivenec a Holyni

            23. 4. 2024

            Dne 5. 4. proběhl úklid Slivence a Holyně, v rámci akce Ukliďme Česko.

            Žáci všech tříd s třídními učiteli nasadili rukavice, vzali pytle a mapy a vydali se, kromě devátých tříd, které čistily školní jezírko a připravovali stavbu skleníku, na trasy mezi domy, do parků, k obecní louce na sběr odpadků. Na některých trasách jich opravdu nebylo málo. Pytle s odpadky pak nechávali na viditelných místech odkud je vyzvedli zaměstnanci MÚ. 

            Staráme se o čistotu prostředí kolem  nás a věříme, že kdo uklízel, neznečistí, a u dětí to platí dvojnásob.

        • Virtuální prohlídka školy
          • Virtuální prohlídka školy

            23. 4. 2024

            Milí rodiče a přátelé slivenecké školy,

            ve virtuální prohlídce můžete vidět většinu prostor naší školy i s novou, ve školním roce 2023/2024 otevřenou, "kontejnerovou" budovou, kde sídlí 1. - 3. třídy.  Můžete se podívat do odborných učeben - přírodovědné, polytechnické i jazykové. Ve virtuální prohlídce prozatím nenajdete historickou budovu školy, kde sídlí třídy 1. stupně. Bude přidána později. 

            Výuka může probíhat i ve venkovních prostorách, a to v zelené učebně nacházející se v atriu mezi budovami pavilonů A a B.  Na atrium navazuje terasa i prostorná aula, ve které se pořádají společenské akce, besídky, koncerty. Žáci velmi rádi, v teplejším počasí, obsadí nejen k výuce i altánky na krásné školní zahradě. Najdete tu také sportovní hřiště, dětské hřiště a lanové centrum. 

            Na budovu základní školy navazuje prostorná zahrada a budova mateřské školky, která má čtyři školkové třídy.  Již druhým rokem je v provozu také odloučené pracoviště MŠ Frančíkova s dvěma třídami, které mohou navštěvovat nejmladší školkové děti a děti netříleté. Tu však ve virtuální prohlídce nenajdete, ale ve dnech otevřených dveří je možné školku navšítívit osobně.

            Vyučování začíná v 8:00 hodin ráno. Během dopoledne máme dvě delší přestávky v délce 20 minut, jedna je „svačinová“ a druhá „větrací“, všechny děti jdou ven na čerstvý vzduch, proběhnout se, odpočinout si. 

            Už od 1. třídy mají žáci anglický jazyk, na 2. stupni začínáme s výukou německého jazyka. Ve škole vyučujeme na 1. stupni předmět taneční a pohybová výchova pro správné držení těla, souznění pohybu z hudbou. Na 2. stupni tento předmět přechází ve sportovní hry.

            Většinu předmětů vyučujeme podle učebnic od nakladatelství Fraus, anglický jazyk v 1. a 2. třídě podle učebnic Happy House od Oxford Univerzity Press. Od 1. do 3. třídy vyučujeme matematiku Hejného, ve 4. a 5. řídě postupně přecházíme na výuku „běžné“ matematiky. Na 1. stupni má obvykle jedna třídní učitelka žáky od 1. do 3., třídy a do 4. a 5. třídy mají děti jinou třídní paní učitelku. Na 2. stupni máme možnost volitelných předmětů - Polytechnická výchova a Základy gastronomie. 

            Školní družina má šest oddělení, jsou přijímáni žáci 1. – 3. (4.) tříd, dle kapacity družiny. 

            Dbáme na to, aby se děti , pedagogové i ostatní zaměstnanci ve škole cítili bezpečně a příjemně, uplatňujeme individuální přístup. Ve škole působí školní speciální pedagog, výchovná poradkyně, metodik prevence a školní psycholog. Od 2. třídy děti volí své zástupce do žákovského parlamentu, který se může spolupodílet na změnách a řešení problémů ve škole. 

            Na webových stránkách školy naleznete velký výběr odpoledních aktivit – kroužků pro děti. Na kroužky mohou děti odcházet po vyučování, z družiny odcházet samy na základě písemné informace od rodičů nebo je vyzvedává lektor kroužku. Při naší škole také působí odloučené pracoviště ZUŠ Popelka. 

            Jsme škola komunitní, spolupracujeme s místním Domem seniorů SeneCura, účastníme se svými výrobky a vystoupeními vánočních a velikonočních jarmarků. Úklidem okolí školy a obce podílíme se na akci  „Ukliďme Slivenec a Holyni“, spolupracujeme v rámci čtenářské gramotnosti s místní sliveneckou knihovnou, naši nadaní žáčci vystupují při vítání nových sliveneckých občánků, ve spolupráci s Unií rodičů pořádáme každoroční zahradní slavnost a další zajímavé akce. 

            V případě zájmu o další informace prosím kontaktujte vedení školy nebo zástupkyni pro předškolní vzdělávání v MŠ. 

            Mgr. P. Chlumská, ředitelka školy

    • Fotogalerie

        zatím žádné údaje